Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Sturzul
Animale Sturzul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Sturzul se intalneste peste tot in lume; el traieste mai ales in padure, dar se simte la fel de atras de parcuri si de parcele (acestea sunt lanuri sau livezi separate unele de altele prin garduri vii sau copaci).

Cantecul sau este subtire, melodios si elaborat; sturzul este clasat, de altfel, printre cele mai bune pasari cantatoare. La sturz, abdomenul si pieptul sunt in general impestritate (ca la femela reprezentata in poza impreuna cu puii ei).

Aceasta pasare isi cauta hrana pe pamant: se hraneste cu viermi, melci, insecte si fructe. Cuibul sau se aseamana cu cel ai mierlei; este in general construit intre ramurile unui copac, la o inaltime ce variaza intre 3 si-l0 m de la sol. Femela este cea care il construieste in martie-aprilie, din tulpini, radacini si ramurele.

Dupa aceea ea depune in cuib 4 sau 5 oua albastre-verzui presarate cu puncte rosietice, pe care le cloceste singura timp de 2 saptamani. Tinerii pui sunt luati in grija de mascul la 2 saptamani dupa ce au iesit din oua si femela incepe atunci o a doua ponta (proces de eliminare si depunere a oualor).


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact