Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Strutul
Animale Strutul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Cu inaltimea sa de aproape 3 m si greutatea de 150 kg, strutul este pasarea cea mai mare si cea mai grea din lume. Strutul - Struthio camelus - din ordinul Struthioniformes, familia Struthionidae traieste in savanele din Africa.

El nu poate sa zboare, dar picioarele foarte puternice ii permit sa alerge la fel de repede ca un cal lansat in galop. Poate chiar sa duca in spinare un om!

Strutul traieste in mici grupuri formate dintr-un mascul si 3 sau 4 femele. In perioada de imperechere, masculul sapa o groapa in pamant. Aceasta groapa, cu diametrul de 1 m, serveste drept cuib pentru toate femelele : sale: fiecare vine si depune in cuib 7 sau 8 oua enorme care cantaresc 1,5 kg (echivalentul a circa 25 de oua de gaina!).

Masculul si femela dominanta a grupului isi impart sarcina de a cloci ouale timp de 42 de zile. Dupa ce ies din oua, toti puii sunt crescuti impreuna de catre grup.

Strutul este omnivor, mananca frunze, flori, fructe dar si mamifere mici.
Exista 4 subspecii principale: strutul de Sahara, strutul de Cabo, strutul de Somalia si strutul de Masai. Acestea difera dupa culoarea penajului.
Are un gat si picioare foarte lungi si un corp acoperit de pene.

Strutul se hraneste cu radacini, frunze, insecte, soparle si mici rozatoare pe care le inghite fara sa le mestece. In prezent, tot mai multi struti sunt crescuti in ferme, deoarece carnea lor este foarte apreciata si este consumata in mod curent.

Strutul alte poze si imagini
Poze cu Strutul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact