Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Steaua de mare
Animale Steaua de mare modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Steaua de mare este inrudita cu ariciul de mare. Se gaseste in toate marile lumii.

Diametrul ei este cuprins intre 5 cm si-l m si, asa cum poti vedea in fotografiile alaturate, formele si culorile ei sunt foarte variate. Ea are in general 5 brate, dar unele stele de mare au 50!

Daca unul dintre brate este taiat, el poate sa creasca din nou fara probleme

. Pe fiecare brat se afla sute de „picioare" minuscule, in general prevazute cu ventuze, care ii permit stelei de mare sa se deplaseze. Unele stele de mare se hranesc cu moluste, altele cu bureti de mare sau corali, iar uneori chiar cu alte stele de mare!

Ele au o metoda foarte originala pentru a se hrani: isi scot stomacul prin gura si digera prada in exteriorul corpului lor!

Steaua de mare are putini inamici. De fapt, pielea ei contine substante care ii dau un gust de sapun, deloc agreabil; unele stele de mare sunt chiar acoperite cu spini veninosi.

Steaua de mare alte poze si imagini
Poze cu Steaua de mare

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact