Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Soparla gecko
Animale Soparla gecko modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Cum cade noaptea, gecko isi inalta capul sau de mic dragon si porneste la vanatoare pentru a prinde insectele cu care se hraneste.

El se poate deplasa foarte repede, in orice pozitie, chiar cu capul in jos, si adera la toate suprafetele, chiar si la cele mai alunecoase, cum este sticla!

Poate sa faca acest lucru datorita degetelor sale latite la extremitati si absolut caracteristice: labuta lor este presarata cu milioane de peri minusculi numiti „de matase" si care joaca rolul unor ventuze. Cel mai mic gecko are doar 1 cm, iar cei mai mari ajung pana la 35 cm.

Atunci cand merge pe nisipul arzator, gecko de desert executa un fel de dans pentru a-si racori picioarele: le ridica in aer pe rand, iar uneori chiar se sprijina pe abdomen pentru a le ridica pe toate in acelasi timp.

Gecko mai are o particularitate: atunci cand este in pericol, tipa si poate sa muste!

La fel ca multe alte reptile, femela depune oua (in general 2), din care, dupa 2-3 luni de incubatie, ies puii.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact