Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Sobolanul
Animale Sobolanul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Sobolanul seamana cu un soarece mare. Marimea corpului sau variaza intre 20 si 25 cm, iar coada f are o lungime de circa 20 cm.

Sobolanul poate fi intalnit mai ales in preajma locurilor in care traieste omul: in pivnite, hambare, garaje, grajduri, gramezi de lemne. Dar traieste si pe pajisti, si in paduri, pe toate continentele.

Este un rozator omnivor; mananca de toate: pasari mici, oua, graunte, chiar si resturi, si poate face ravagii in rezervele de alimente. Isi lasa excrementele peste tot si poate transmite boli: cel mai bine este sa ne pazim de el.

Pe de alta parte, daca se simte amenintat, poate deveni agresiv; nu ezita sa-si atace inamicul cu ghearele si cu dintii! Femela poate avea pana la 12 gestatii pe an si in medie 9 pui la fiecare gestatie, ceea ce o face la fel de fecunda ca si soricioaica!


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact