Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Soarecele
Animale Soarecele modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Soarecele este rozatorul cel mai familiar si cel mai raspandit de pe tot globul. El este crepuscular si nocturn; incepe, deci, sa-si caute hrana la caderea noptii; el este omnivor.

Soarecele este foarte curat si isi face toaleta cu grija. Traieste in mici grupuri familiale dominate de masculi. Acestia se dedau cateodata la lupte teribile pentru a-si asigura pozitia ierarhica in sanul grupului.

Soarecele traieste cam 2 ani si jumatate si este foarte prolific! Intr-adevar, activitatea lui sexuala se exercita in tot timpul anului. Femela are intre 4 si 8 gestatii pe an, fiecare numarand intre 7 si-l0 soricei care isi ating propria maturitate sexuala la varsta de 2 luni.

Dupa parerea ta, cati soareci se obtin intr-un an, plecand de la un singur cuplu? Un numar enorm... In orice caz mai mult decat suficient pentru a infesta un imobil intreg. Din fericire pentru noi, soarecele are pradatori ca bufnita, pisica si cainele, care-i limiteaza proliferarea.


Soarecele alte poze si imagini
Poze cu Soarecele

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact