Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Scorpionul
Animale Scorpionul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Scorpionul poseda pana la 12 ochi, si cu toate acestea are o vedere foarte slaba! Din fericire, nu are prea mult nevoie de ea, fiind un animal nocturn; vaneaza noaptea si este capabil sa-si repereze prada (paianjeni, insecte) cu ajutorul unor perisori foarte sensibili la vibratii.

Atunci cand prinde o prada cu clestii, el o imobilizeaza injectandu-i venin cu ajutorul ghimpelui care se afla la capatul cozii. Intepatura scorpionului este comparabila cu cea a albinei.

Deci, contrar a ceea ce se crede adesea, ea nu este in general periculoasa pentru om. Dar, atentie, intepatura anumitor scorpioni, cum sunt cei care traiesc in Sahara, poate fi mortala! in timpul imperecherii, masculul si femela se tin cu clestii, iar masculul intoarce femela, facand-o sa treaca peste sperma pe care a depus-o pe sol.

De cand se nasc, puii-scorpion se pun la adapost pe spatele mamei lor timp de aproape 10 zile. Talia adultilor atinge, in functie de specie, de la 2-3 cm la 18 cm lungime.


Scorpionul alte poze si imagini
Poze cu Scorpionul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact