Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Salamandra
Animale Salamandra modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Salamandra este un batracian, ca si rudele ei, broasca si broasca raioasa. Ea seamana putin cu o soparla (care insa este o reptila), dar se deosebeste usor de aceasta prin lipsa solzilor si a ghearelor si prin pielea intotdeauna umeda.

Fie ca este terestra sau acvatica, salamandra are intotdeauna nevoie de umiditate pentru a putea trai. De altfel, femela isi depune ouale in apa si larvele sale sunt acvatice. Larvele si adultii sunt carnivori.

Larva se hraneste cu mormoloci si mici nevertebrate acvatice, iar adultul vaneaza rame, limacsi, paianjeni si insecte.

Salamandra poate face sa ii cada coada, ceea ce ii permite uneori sa-si ia pradatorii prin surprindere si sa le scape. Ii creste apoi alta coada, care insa ramane mai scurta decat cea de dinainte.

Salamandra are o lungime cuprinsa in general intre 5 si 20 cm.

Unele specii ajung totusi pana la 50 cm si, foarte surprinzator, salamandra uriasa din China este mai lunga de 1,5 m si poate trai mai mult de 50 de ani!


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact