Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Rinocerul
Animale Rinocerul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Rinocerul se afla, in randul animalelor terestre, pe locul al doilea in lume ca marime (imediat dupa elefant, care este, bineinteles, pe locul 1).

Dar, in ciuda celor 3 tone ale sale, este agil si poate alerga la fel de repede ca si un cal. El traieste in grupuri familiale de 3 sau 4 indivizi, care se deplaseaza lent prin savana, pascand iarba.

Vederea sa este mediocra, dar mirosul si auzul sunt excelente. Rinocerul din Asia are un corn pe nas, iar cel din Africa are doua. Aceste coarne pot atinge lungimea de 1,5 m!

Ele sunt diferite de coarnele vacii: sunt alcatuite din aceeasi materie ca unghiile noastre. Pentru a si le procura, braconierii aproape ca au exterminat rinocerii, intr-adevar, coarnele se vand foarte scump: ele servesc la fabricarea a tot soiul de obiecte si de medicamente foarte cautate in Asia si Africa. Pielea rinocerului este foarte groasa si il protejeaza ca un scut.

La rinocerii din India, pielea sub forma de „placi" creeaza impresia ca sunt imbracati intr-o adevarata armura. Rinocerul nu se teme de nici un animal... In afara de om!

Rinocerul alte poze si imagini
Poze Rinocerul Imagini colorate Rinocerul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact