Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Rechinul
Animale Rechinul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Rechinul este un peste cartilaginos, ca si rechinul plat: scheletul sau este alcatuit din cartilaje.

Exista multe tipuri de rechini. Cel mai mic are 70 cm lungime (cainele de mare); cei mai mari au maj mult de 15 m (acestia sunt rechinul balena si rechinul pelerin).

Din fericire, acesti rechini enormi sunt inofensivi: ei nu mananca decat crevete minuscule. In schimb, alti rechini, precum rechinul tigru sau rechinul-leopard, sunt extrem de temuti de catre pesti... si de catre oamenii care fac baie in mare.

Celebrul rechin alb ajunge la aproape 12 m lungime si poate cantari 3 tone.

El este unul dintre rechinii cei mai periculosi: a fost calificat drept „mancator de oameni", denumire care spune multe despre ce este el capabil sa faca!

Pe maxilarul sau formidabil se afla sute de dinti care taie ca lamele de ras. Ca la toti rechinii, dintii sai sunt asezati pe mai multe randuri si cad in mod regulat; ei se schimba pe toata durata vietii rechinului.

Rechinul alte poze si imagini
Poze Rechinul Imagini colorate Rechinul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact