Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Randunica de mare
Animale Randunica de mare modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Randunica-de-mare este de talia unui pescarus mic, dar se deosebeste de acesta prin ciocul sau rosu cu varf negru si prin „calota" neagra pe care o are pe cap.

Strigatul sau este ca un hohot care suna cam asa: „gagaga"; el anunta in general timp urat!

Randunica de mare este o pasare raspandita in tot sudul Oceanului Pacific, pana in regiunea indo-malaieziana. Ea este costiera; este observata numai rareori la mai mult de 2 km de coaste. Traieste, de asemenea, pe malul lacurilor si al raurilor. Se hraneste cu pesti mici, crustacee, insecte si viermi.

Ca sa pescuiasca, ea planeaza deasupra apei si cum vede un peste face un plonjon de la mai mult de 3 m inaltime.

Randunica de mare cuibareste in colonii pe plaje si prundisuri. Cuibul sau este o mica adancitura sapata in sol si captusita cu ramurele si frunze.

Femela depune 2 sau 3 oua galben-nisipii patate cu maro pe care cei doi parinti le clocesc vreme de 3 saptamani. Dupa aceea, puii sunt hraniti de parinti aproape 2 luni.
Randunica de mare alte poze si imagini
Poze cu Randunica de mare

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact