Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Porcul spinos
Animale Porcul spinos modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Porcul-spinos poseda spini enormi; cei mai mari sunt situati pe spate si au o lungime de 25 cm si un diametru de 0,5 cm. In ciuda aspectului sau „spinos", acest rozator este total inofensiv.

Iese noaptea pentru a gasi plantele si fructele de care are nevoie. Traieste in America de Nord, in sudul Europei, in Asia si in Africa.

Atunci cand se simte amenintat, el se intoarce si merge cu spatele. Spinii sai se desprind usor: astfel, daca ei ating adversarul, pot ramane infipti in pielea acestuia, provocandu-i dureri foarte vii. Singurul mijloc pe care pradatorii sai (precum rasul) il pot folosi pentru a-l manca, este sa-l intoarca pe spate si sa-l apuce de abdomenul lipsit de spini.

Porcul-spinos se deplaseaza greu pe sol, dar este un excelent inotator. El are gheare puternice cu ajutorul carora isi sapa vizuina in care doarme ziua.

Dupa o gestatie care dureaza intre 2 si 4 luni, femela aduce pe lume intre 2 si 4 pui care pot trai in jur de 20 de ani.


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact