Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Porcul cu negi
Animale Porcul cu negi modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Porcul cu negi este ruda africana a mistretului traieste in mici grupuri de circa zece indivizi.

Culoarea lui este gri sau neagra, dar, deoarece ii place sa se tavaleasca in noroi, pare adesea rosu sau galben! Atunci cand fuge, coada ii este ridicata in aer, dandu-i o infatisare comica.

Are un cap enorm, inarmat cu doua perechi de colti. De fapt, acestia sunt canini foarte dezvoltati; la indivizii mai batrani ei pot atinge o lungime de 60 cm!

Porcul cu negi ii foloseste pentru a dezgropa plantele, tuberculii, insectele si larvele cu care se hraneste. Pentru aceasta el trebuie sa ingenuncheze, dar in aceasta pozitie rrebuie sa fie foarte atent, deoarece este foarte vulnerabil si expus pradatorilor (hiena, leu, pantera). Asa cum poti vedea in fotografia de alaturi, masculul se deosebeste de femela prin 2 perechi de „negi" mari pe care ii are pe obraji.

Dupa 5 luni de gestatie, femela se adaposteste intr-o ascunzatoare veche a unui furnicar si da nastere la 3 pana la 5 pui.

Porcul cu negi alte poze si imagini
Poze cu Porcul cu negi

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact