Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Pestele clovn nemo
Animale Pestele clovn nemo modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Pestele-clovn (sau amphiprion) este un peste mic, intre 6 si-l5 cm, care face parte din peisajul recifelor de corali. Ii este specific faptul ca traieste intotdeauna in asociatie cu o anemona de mare voluminoasa.

La cel mai mic pericol, el se refugiaza imediat intre tentaculele anemonei. De fapt, intepatura tentaculelor urzicatoare este foarte dureroasa si uneori chiar mortala pentru celelalte animale, dar nu si pentru pestele-clovn!

Astfel, anemona ii ofera un adapost foarte eficace. In schimb, ea se ospateaza cu ceea ce ramane de la mesele lui. Pestii clovn (nemo) traiesc in cupluri unite pe viata si isi apara cu strasnicie teritoriul.

Atunci cand cuplul „si-a gasit" anemona, rar se mai intampla sa se indeparteze de ea. In timpul reproducerii masculul curata o portiune de stanca in apropierea anemonei; femela depune aici cele 300 pana la 700 de icre pe care masculul le vegheaza pana cand ies puii.

Pestele clovn nemo alte poze si imagini
Poze Pestele clovn nemo Imagini colorate Pestele clovn nemo

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact