Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Pestele arici
Animale Pestele arici modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Acest peste din marile tropicale poate avea o lungime mai mare de 50 cm.

Este acoperit de spini, in mod obisnuit indreptati de-a lungul corpului spre spate.

Dar, la cea mai mica amenintare, el poate sa se umfle ingurgitand in stomac apa sau aer. Atunci isi poate dubla sau chiar tripla volumul si ia forma unui sac mare, rotund si presarat cu tepi. Forma aceasta de pernita cu ace este cea care i-a adus pe merit numele!

Atunci devine imposibil de prins fara sa intepe si prin aceasta infatisare isi intimideaza inamicii. Tot sub aceasta forma oamenii il usuca si apoi il folosesc pentru confectionarea de suveniruri, lanterne sau abajururi!

El se hraneste cu scoici, corali, arici de mare si crustacee, carora le zdrobeste scheletele fara dificultate, gratie „ciocului" sau puternic si taios.

Acest cioc este format de fapt din cei 2 dinti (singurii pe care-i are, cate unul pe fiecare maxilar) care i-au adus numele sau latin: Diodon, ceea ce inseamna „peste cu doi dinti"!

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact