Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Pescarusul
Animale Pescarusul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Obiceiul sau de a manca tot, fara alegere (chiar si continutul pubelelor), face ca pescarusul sa nu fie foarte simpatizat. Si totusi el este un gunoier folositor.

De fapt, curata plajele si porturile de deseuri (animale moarte, resturile de la picnicuri). Problema pe care o reprezinta pescarusii tine mai ales de numarul lor mare.

Pescarusul se gaseste aproape peste tot in lume. El cuibareste in colonii pe tarmuri, dar si pe campuri si poate fi intalnit si in orase. Cuibul sau este alcatuit din plante si gunoaie asezate direct pe pamant.

Femela depune 3 oua de culoare verde-oliv si le cloceste intre 3 si 4 saptamani. Pata portocalie care se gaseste pe varful ciocului adultilor serveste puiului drept „tinta"; atunci cand ii este foame, el loveste aceasta parte a ciocului parintilor, care ii regurgiteaza hrana.

Tanarul pescarus poate zbura dupa 6 saptamani. La pescarusul argintiu pe care-l vezi in aceste fotografii, tanarul are o culoare cafenie, apoi devine alb cu aripile gri.

Atunci cand este adult, aripile sale sunt negre. Pescarusul se reproduce inspre varsta de 3 ani si poate trai circa treizeci de ani.


Pescarusul alte poze si imagini
Poze Pescarusul Imagini colorate Pescarusul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact