Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Pelicanul
Animale Pelicanul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Pelicanul este una dintre cele mai mari pasari marine si, mai ales, una dintre cele mai uimitoare! El zboara adesea in grup, la suprafata apei.

Ciocul sau lung si plat si gusa extensibila de sub gat ii dau o alura unica. Atunci cand prinde un peste, il tine in gusa, de care se serveste ca de o camara pentru alimente.

Gusa este, de altfel, atat de plina uneori incat da pe-afara!

Atunci cand doi pelicani fraternizeaza, ei isi umfla gusile, ridica ciocul la verticala si inclina incet capul. In timpul paradei nuptiale, masculul face un dans in jurul femelei batand solul cu labele lui palmate.

Cuibul este construit direct pe pamant, pe o insula, pentru a fi departe de pradatori. Femela depune intre 2 si 5 oua albe pe care cei doi parinti le clocesc pe rand timp de 1 luna.

Puii pelicanilor incep sa zboare cand se apropie de 3 luni. Dar, pana atunci, ei isi iau hrana pe jumatate digerata din gusa parintilor.

Pelicanul alte poze si imagini
Poze cu Pelicanul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact