Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Pastravul
Animale Pastravul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Pastravul are o lungime de 40 pana la 80 cm; indivizii mai batrani pot ajunge chiar la 1 m si la o greutate de 10 kg!

Pastravul de rau (sau pastravul brun) pe care-l vezi in poza este pastravul care traieste in Europa.

Corpul sau este constelat de pete negre si rosii; ele ii servesc drept camuflaj pentru a trece neobservat printre pietre si jocurile de lumina din rauri.

El traieste in apele reci si se simte bine mai ales in raurile de munte. Pastravul se hraneste cu larve, cu insecte pe care le prinde de pe suprafata apei, cu moluste si cu pesti mici.

Perioada de reproducere a pastravului de rau se intinde din octombrie pana in ianuarie. El urca atunci pe rau ca si ruda sa, somonul, pentru a-si depune icrele in locuri speciale, numite zone de reproducere.

Ajunsa la destinatie, femela sapa un adevarat cuib in pietris, cu ajutorul cozii; ea depune aici icrele pe care masculul se grabeste sa le fecundeze cu laptii sai ce contin spermatozoizii.

Dupa ecloziune, puietul coboara pe cursul raului; ei il vor urca din nou atunci cand vor atinge maturitatea sexuala, catre varsta de 2 pana la 4 ani. Pastravul este foarte apreciat de catre pescari.

Se pescuieste cu ajutorul unei „muste", care se fabrica prin rasucirea in jurul carligului a unor fulgi sau fire de par pentru a imita o insecta care s-ar aseza pe apa!


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact