Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Papagalul
Animale Papagalul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Papagalii foarte colorati pe care ii vezi in aceste fotografii sunt papagali ara. Ara este cel mai mare dintre papagali; daca se tine cont si de coada, ajunge la aproape 1 m lungime.

In acelasi timp este si cel mai rar intalnit; de altfel, acum sunt interzise capturarea si scoaterea acestui papagal din mediul sau natural. El traieste in arbori si este unul dintre marii animatori ai padurii tropicale!

Face un zgomot incredibil, scotand tot felul de strigate. Este foarte curios si inspecteaza tot ce il inconjoara. Are si un mare talent de imitator: este capabil sa repete cuvinte sau sa reproduca sunetul telefonului.

Mananca fructe, insecte si graunte. Ciocul sau este foarte puternic: il foloseste, de altfel, pentru a sparge nucile, dar si ca sa se agate de crengi.

Atunci cand un mascul vede o femela, ii face curte aratandu-si toate culorile penajului. Femela stie atunci ca el vrea sa formeze un cuplu cu ea... si nu cu oricine, pentru ca ara este foarte fidel si cuplul este format pentru toata viata. Este indragit ca si animal de casa.
Papagalul alte poze si imagini
Poze cu Papagalul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact