Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Pangolinul
Animale Pangolinul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Ca si furnicarul sau lenesul, pangolinul face parte dintre mamiferele edentate. El este acoperit de solzi si aproape ca-ti vine sa-l crezi un furnicar care si-a imbracat tot corpul intr-o camasa de zale.

Cand se catara intr-un arbore, ai putea sa-l confunzi cu un con de brad! Solzii sai cornosi sunt alcatuiti din acelasi material ca si parul; ei sunt dispusi la fel cum sunt asezate tiglele pe acoperis.

Ca si furnicarul, pangolinul se hraneste cu furnici si cu termite. Aceasta stradanie ii este inlesnita de botul sau ascutit si de limba lipicioasa. Pangolinul traieste in cuplu si este activ mai ales noaptea. Isi petrece ziua dormind ghemuit in vizuina lui, a carei intrare o astupa cu pamant, pentru a nu fi deranjat.

Cand este atacat, se apara facandu-se ghem; aceasta ii permite sa-si protejeze capul, dar si abdomenul care este lipsit de solzi. Pangolinul este pe cale de disparitie.

Din pacate, pentru a evita acest lucru, el nu poate conta pe urmasi, deoarece femela nu aduce pe lume decat un singur pui o data.

Solzii puiului de pangolin sunt moi si nu se intaresc decat in a doua zi de viata. Pentru a se deplasa, el se prinde de obicei de spatele mamei sale, la fel cum fac si puii de maimuta.Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact