Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Musca
Animale Musca modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Musca este o insecta diptera (are o singura pereche de aripi) Aripile sale bat foarte repede facand ca zborul ei sa fie foarte precis. Capul sau are 2 ochi mari cu fatete, intre care sunt inserate 2 antene scurte.

Gura este formata dintr-o „trompa" extensibila cu ajutorul careia linge sau suge lichidele dulci cu care se hraneste. Musca este foarte fecunda si isi depune ouale aproape peste tot de fapt, pe tot ceea ce-i poate hrani larvele ca sa creasca si sa se metamorfozeze in muste cateva zile mai tarziu.

Asa ca depune oua pe alimente, pe excremente, pe cadavre, pe fructe, pe gunoaie. In acest fel musca poate sa puna probleme de sanatate omului si animalelor!

Intr-adevar, cum ea se plimba peste tot, poate sa transmita microbii (si deci bolile) care se dezvolta, de exemplu, in excremente. In unele tari, mustele sunt purtatoare de boli grave, ca holera sau febra tifoida.
Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact