Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Murena
Animale Murena modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Nu trebuie sa te lasi inselat de infatisarea sa de sarpe, caci murena este totusi un peste; ea face parte din acelasi grup cu anghila.

Cele mai mari (ating o lungime de 3,5 m) si cele mai colorate sunt murenele din recifele de corali.

Murena este solitara si nocturna; cand se lasa noaptea, ea pleaca in cautarea hranei sale preferate (crustacee, pesti, caracatite). In timpul zilei, ea ramane ascunsa intr-o gaura din recif sau sub stanci.

Pozitia ei favorita este cea pe care o vezi in fotografiile de alaturi: cu corpul ascuns, cu capul afara din adapost si cu gura deschisa. Dintii sai ascutiti se vad atunci foarte bine si ii dau aceasta infatisare impresionanta.

Ea le poate produce scufundatorilor rani foarte grave daca este deranjata sau daca le confunda acestora degetele cu bratele unei caracatite. Din fericire, nu este agresiva (este chiar mai degraba timida) si astfel de accidente au loc foarte rar.

Murena alte poze si imagini
Poze cu Murena

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact