Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Muflonul
Animale Muflonul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Muflonul este o oaie salbatica. Este mai mare si mai inteligent decat ruda sa domestica. El traieste in cete de circa 10 indivizi, care se deplaseaza cu agilitate in munti, facand salturi mari.

Cei reprezentati in aceste fotografii traiesc in Asia, dar exista mufloni si in Europa, in Africa si in America de Nord.

Masculul si femela au coarne rasucite spre spate; cele ale masculului sunt foarte lungi, pot fi chiar mai lungi de 1 m.

Vederea patrunzatoare ii permite muflonului sa-si descopere pradatorii (lupul si puma) de departe. Vara, masculii (berbecii) se alatura cetelor de femele si se bat intre ei cu puternice lovituri de coarne.

Patru luni mai tarziu, femelele fecundate se indeparteaza de turma pentru a da nastere la 1 sau 2 pui.

Puiul incepe sa pasca singur catre varsta de 2 saptamani si este intarcat la 6 luni. In cazul in care capul lui nu sfarseste prin a fi expus de un vanator ca trofeu intr-un salon, el poate trai 10 ani.

Muflonul alte poze si imagini
Poze Muflonul Imagini colorate Muflonul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact