Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Migala
Animale Migala modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Migala este impresionanta: corpul sau poate atinge 10 cm si are 4 perechi de picioare paroase!

Ca majoritatea paianjenilor, migala produce matase. Ea tapiseaza ascunzatoarea pe care si-o sapa in pamant. Aceasta gaura poseda un „capac" cu tatana.

Cand migala este deranjata, ea se agata de acest capac din interiorul ascunzatorii pentru a impiedica inamicul sa intre. Mananca foarte mult: se poate indopa pana i se rupe pielea abdomenului.

Isi asteapta prada (mamifere si reptile mici, pasarele si insecte) retrasa in ascunzatoarea sa; cum simte ca trece vreuna, tasneste din ascunzatoare, se arunca asupra ei si ii aplica o muscatura cu cele 2 cangi.

Aceste cangi (sau chelicere)injecteaza un venin care are un efect paralizant asupra micilor animale. In perioada de imperechere, masculul bate in mod repetat in capacul ascunzatorii femelei; aceasta iese, apoi cei doi parteneri se apropie si se imperecheaza.

Femela face circa 200 de oua, pe care le protejeaza intr-un cocon de matase.Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact