Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Marguaiul
Animale Marguaiul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Stiai ca mai exista inca pisici salbatice? Printre acestea, marguaiul este cel mai raspandit in America Centrala si de Sud.

Are o superba blana cu pete, pentru care a mai primit si numele de „pisica-tigru", si ochi mari foarte bine adaptati vederii pe timpul noptii.

Este un foarte bun catarator; ii este caracteristica, de altfel, viata arboricola (traieste si doarme in arbori).

Daca observi o pisica domestica in timp ce coboara dintr-un copac, vei vedea ca o face cu precautie si tinand capul in sus. Marguaiul este capabil sa coboare din arbori in fuga, cu capul inainte, asa cum fac veveritele!

Prada sa este alcatuita din maimute, din oposumi si, bineinteles, din pasari. Dupa 3 luni de gestatie, femela aduce pe lume 1 sau 2 pui, care sunt intarcati la aproape 2 luni. In cazul in care habitatul lui natural (padurea tropicala) este distrus de om, marguaiul nu se mai poate adapta la alte medii.

Pe de alta parte, nu s-a reusit reproducerea sa in captivitate; de aceea este considerata ca o specie pe cale de disparitie.
Marguaiul alte poze si imagini
Poze Marguaiul Imagini colorate Marguaiul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact