Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Marele panda
Animale Marele panda modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Cu siguranta ca ai vazut deja imaginea acestui superb animal negru cu alb: ea a fost aleasa pentru a reprezenta simbolul universal al animalelor amenintate.

Este un animal foarte rar: la ora actuala au ramas mai putin de 1.000 de exemplare! Traieste numai in China, ascuns in padurile de bambus, intre 1.500 si 3.000 m altitudine.

Este o ruda indepartata a ursului, dar, spre deosebire de acesta, marele panda este in intregime vegetarian. Este un mare amator de lastari de bambus: mananca 10-l5 kg pe zi.

Daca se simte amenintat de un urs brun sau de o pantera, el se catara intr-un arbore si sta acolo pana cand pericolul trece. Labele sale anterioare au particularitatea de a poseda un al 6-lea deget, ceea ce il ajuta sa apuce mai usor tulpinile de bambus.

Panda este un animal solitar: el nu-si reintalneste confratii decat in perioada imperecherii. Dupa 5 luni de gestatie, femela construieste un culcus din bambus in care aduce pe lume un singur pui de marimea si greutatea unui soarece! Ea il alapteaza timp de 6 luni, apoi il vegheaza pana cand acesta implineste 3 ani.

La varsta adulta, panda ajunge la o inaltime de circa 1,5 m si cantareste mai mult de 150 kg!Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact