Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Macareul
Animale Macareul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Macareul, aceasta pasare mica si draguta cu un aer putin trist, are o inaltime de circa 30 cm.

Ciocul sau caracteristic si colorat i-a adus si numele de „papagal-de-mare".

Pe pamant se deplaseaza cu prudenta, prin salturi; nu este prea dotat nici pentru zbor... si mai putin inca pentru aterizare, care se sfarseste adeseori prin tumbe. In schimb, este un excelent inotator: isi urmareste prada sub apa si se intoarce tinand in cioc pestii capturati, care inca se zbat. Isi petrece iarna pe mare.

Apoi, in timpul sezonului de imperechere, vine sa cuibareasca in colonii numeroase pe tarmuri. Macareul calugar, pe care-l vezi aici, cuibareste pe coastele Atlanticului de Nord.

Cuplul ramane unit pentru toata viata. Cei doi parinti clocesc impreuna singurul ou pe care-l depune femela si hranesc apoi puiul timp de 2 pana la 9 saptamani, cu pesti mici.

Dupa aceasta perioada, parintii se reintorc pe mare. Puiul trebuie atunci sa se descurce singur ca sa iasa din cuib si sa invete sa se scufunde si sa pescuiasca.


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact