Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Liliacul
Animale Liliacul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Liliacul este singurul mamifer capabil sa zboare. Aripile sale sunt formate dintr-o piele subtire, intinsa intre degetele lungi si corp. In timpul zilei, majoritatea liliecilor se aduna, cu sutele sau cu miile, in pesteri sau in arbori, ca sa doarma cu capul in jos; noaptea ies pentru a-si cauta hrana.

Liliacul mananca in general insecte, dar unii se hranesc si cu fructe sau cu nectarul florilor. Exista chiar lilieci care se hranesc cu sangele altor animale: acestia sunt liliecii-vampir!

Pentru a se orienta in intuneric, liliacul utilizeaza un sistem de radar, emitand mici strigate extrem de ascutite (pe care noi nici nu le putem auzi).

Daca sunetul este reflectat de un obstacol sau de o prada, el da nastere unui ecou ce este captat de urechile mari si foarte sensibile ale liliacului. El poate atunci sa evite obstacolele sau sa localizeze prada si s-o urmareasca.

Femela liliac aduce pe lume un singur pui o data; ea il poarta pe spatele ei pana cand acesta poate zbura singur.

Liliacul alte poze si imagini
Poze cu Liliacul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact