Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Libelula
Animale Libelula modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Libelula este una dintre cele mai vechi insecte zburatoare de pe pamant. O libelula care traia acum mai multe milioane de ani avea marimea unui pescarus! in zilele noastre dimensiunea unei libelule nu depaseste 10 cm.

Zborul sau este silentios si rapid (cu o viteza maxima de 80 km/h) si ea poate sa-si schimbe brusc directia in unghi drept, sa zboare pe loc sau chiar inapoi.

Libelula traieste in apropierea raurilor si iazurilor. De altfel, in apa acestor rauri si iazuri isi si incepe viata. Dupa un zbor nuptial in timpul caruia are loc imperecherea, femela depune ouale pe plantele acvatice.

Din fiecare ou iese o larva care traieste in apa timp de 1 pana la 5 ani.

Larva de libelula este un pradator foarte activ: ea vaneaza larvele de tantari si mormolocii. In timpul vietii sale acvatice, larva naparleste de 9 ori.

La ultima naparlire, ea se agata de o planta si se transforma in libelula adulta zburatoare. Adultul nu traieste decat cateva saptamani, dar, ca si larva sa, este un pradator redutabil care se hraneste cu muste si cu fluturi.

Libelula alte poze si imagini
Poze cu Libelula

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact