Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Lebada
Animale Lebada modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Lebada este o pasare acvatica, binecunoscuta pentru frumusete si pentru gratia zborului sau. De aceea, nu e deloc surprinzator faptul ca ea a fost reprezentata in numeroase povesti, balete si picturi de-a lungul secolelor.

Lebada din fotografiile alaturate se numeste „lebada muta" sau „lebada domestica".

Splendidul ei penaj alb este alcatuit din aproape 25.000 de pene! Dar sa stii ca nu toate lebedele sunt domestice: o mare parte dintre ele sunt migratoare si deci isi schimba locul in functie de sezon.

De asemenea, nu toate lebedele sunt complet albe; unele lebede din Australia sunt chiar in intregime negre! Lebada traieste pe lacuri si se hraneste cu plante acvatice, broaste si pesti mici.

Este o pasare impunatoare: poate cantari 20 kg, iar anvergura ei (distanta dintre extremitatile aripilor cand acestea sunt larg deschise) depaseste 2 m. Imperecherea are loc primavara.

Masculul se recunoaste prin prezenta unei umflaturi la baza ciocului. Femela isi construieste cuibul pe marginea apei si depune in el intre 5 si 8 oua. Lebedele tinere sunt de culoare gri.

Lebada alte poze si imagini
Poze cu Lebada

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact