Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Langusta
Animale Langusta modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Langusta este un crustaceu foarte apreciat de amatorii de fructe de mare!

Este o ruda apropiata a crabului si a homarului. Antenele ei sunt foarte lungi si ii servesc drept „radar".

Ea efectueaza uneori migratii spectaculoase in timpul carora pot fi observate mii de languste mergand una dupa alta in sir indian.

Langusta se gaseste, in general, la o adancime intre 70 si 200 m, dar in perioada de reproducere ea vine mult mai aproape de coasta. Masculul intoarce femela pe spate si isi depune spermatozoizii pe abdomenul acesteia.

Cateva ore mai tarziu femela produce ovule care sunt atunci fecundate. Aceste oua fecundate sunt lipite unele de altele intr-un invelis gelatinos si raman prinse de abdomenul femelei.

Dupa douazeci de zile, din ou apare o larva inotatoare. Dupa mai multe naparliri, ea se va transforma intr-o mica langusta. Ca toate crustaceele, langusta creste toata viata: procesul are loc treptat, la fiecare naparlire!


Langusta alte poze si imagini
Poze cu Langusta

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact