Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Lamantinul
Animale Lamantinul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Lamantinul este un mamifer acvatic si vegetarian; el poate cantari peste 600 kg si poate ajunge pana la o lungime de 5 m.

Traieste mai ales in fluviile si estuarele coastelor atlantice ale Africii si Americii Latine, in mici grupuri de o duzina de indivizi si isi petrece cea mai mare parte a timpului pe fundul apei pascand plante si radacini.

Din aceasta cauza este numit si „vaca de mare". Acest nume i se potriveste mai bine decat acela de „sirena". Cu toate acestea, lamantinul si ruda sa din Oceanul Indian, dugongul, stau la originea legendelor despre sirene!

Lamantinul are pielea nuda, ca a cetaceelor si aduce putin cu o foca mare; dar nu trebuie sa te inseli, caci el este un ungulat adaptat la mediul acvatic: apartine aceleiasi grupe ca si calul.

Lamantinul este un animal foarte pasnic, nu se bate niciodata, si cuplurile sunt unite pe viata. 0 data la 3 pana la 5 ani, femela da nastere unui pui care ramane cu ea aproape 2 ani.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact