Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Impala
Animale Impala modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Impala este una dintre cele mai rapide si mai elegante antilope. Se recunoaste dupa banda neagra care coboara de-a lungul coapsei sale, asa cum poti vedea in fotografia de mai jos.

Numai masculul are coarne. Impala poate galopa cu 60 km/h. In fuga sa, ea poate face salturi de 3 m inaltime si-l0 m lungime. In caz de pericol, aceste salturi dezordonate pot zapaci pradatorii (lei, leoparzi si gheparzi) si din cand in cand ii permit sa scape. In cea mai mare parte a anului masculii formeaza mici cete, separate de femele.

Ei se reintalnesc cu femelele pentru a se imperechea la inceputul sezonului umed, cand iarba este din abundenta. In acea perioada grupurile sunt formate dintr-un mascul insotit de 5 pana la 50 de femele.

Micutii aparuti din aceste impreunari raman cu mama lor timp de un an. Sunt deseori; intalnite in zonele paduroase ale savanei, intotdeauna aproape de o sursa de apa.


Impala alte poze si imagini
Poze cu Impala

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact