Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Iepurele de vizuina
Animale Iepurele de vizuina modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Iepurele de vizuina (sau lapinul) traieste intr-un adapost.

La cel mai mic pericol, el bate pamantul cu labele din spate ca sa-i avertizeze si pe ceilalti iepuri, apoi „plonjeaza" pentru a se pune la adapost. In vizuina, dupa 1 luna de gestatie, se nasc iepurasii care sunt goi (nu au par), pe un pat de par amenajat de mama lor.

Tot aici iepuroaica isi alapteaza puii timp de douazeci de zile. Ea este foarte prolifica, avand 4 sau 5 gestatii pe an, fiecare de 2 pana la 7 pui: in 6 ani ea poate avea mai mult de 200 de descendenti!

La rasaritul si la apusul soarelui, toti acesti iepuri se aduna pe pajisti ca sa manance ierburi si sa langa roua care s-a depus pe plante. Lapinul are un miros excelent si adulmeca tot timpul (asta face cand isi misca nasucul).

Exista multi iepuri salbatici, iar omul a domesticit unele specii pentru carnea si blana lor, pentru a le face animale de companie si chiar, dupa secolul al 19-lea, animale de laborator.

Iepurele de vizuina alte poze si imagini
Poze cu Iepurele de vizuina

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact