Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Ibisul - pasari frumoase
Animale Ibisul - pasari frumoase modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Pasarea foarte frumoasa pe care o vezi in poza de sus este denumita „ibis rosu".

Are o inaltime de 60-90 cm si, ca toti ibisii, ifi un cioc lung si curb care le este caracteristic. Magnifica sa culoare rosie si-o datoreaza unor coloranti care se numesc „pigmenti carotenoizi" si care se gasesc in prada pe care o vaneaza.

Se hraneste mai ales cu crabi si alte mici crustacee acvatice, dar si cu insecte si chiar cu mici reptile. Ibisul rosu traieste in colonii mari in zonele de coasta si in smarcurile din nordul Americii de Sud.

Este o ruda apropiata a celui mai cunoscut dintre ibisi: ibisul sacru, care este negru cu alb. Ibisul sacru era considerat de catre egiptenii din timpul faraonilor ca trimisul zeului Thot.

In anotimpul cald, femela ibis construieste un cuib in arborii care cresc in zonele mlastinoase. Ea depune aici 3 sau 4 oua care sunt clocite alternativ de cei doi parinti si din care, dupa 24 de zile, ies puii.

Ibisul - pasari frumoase alte poze si imagini
Poze cu Ibisul - pasari frumoase

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact