Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Hipopotamul
Animale Hipopotamul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Hipopotamul este un mamifer amfibiu de circa 4 m lungime care poate cantari pana la 4 tone fiind considerat cam al treilea animal de pe pamant din acest punct de vedere. Un animal foarte puternic, cu canini lungi si grosi, capabili sa distruga barcile de mici dimensiuni.

El traieste in grupuri de 20 pana la-l00 de indivizi, dominate de un mascul. Isi petrece ziua dormind sau odihnindu-se in raurile Africii. Noaptea paraseste apa pentru a merge sa pasca ierburi proaspete pe pajistile din imprejurimi. El se poate ascunde aproape in intregime sub apa, nelasand la suprafata decat narile, ochii si urechile. Sunt ierbivori, hranindu-se cu iarba, fructe, trestie de zahar, porumb.
Majoritatea timpului si-o petrec in apa, preferand gurile de varsare ale raurilor cu apa dulce.

Poate astfel sa miroasa, sa vada si sa auda tot ce se petrece deasupra apei fara sa fie descoperit. El este ca un peste in apa, dar poate fi deopotriva de agil si pe uscat (poate sa alerge cu o viteza de 30 km/h).Urechile si narile sunt localizate spre varful capului si se inchid automat cand animalul este sub apa. Hipopotamul nu are par de loc, are piele neteda ce secreta un lichid rosu, uleios ce are rolul de a pastra pielea umeda si a o proteja cand este sub apa.

Enormii sai canini inferiori sunt din fildes; si-i arata cu regularitate, in timpul faimoaselor lui cascaturi! Sunt niste arme redutabile, pe care masculii le utilizeaza in luptele dintre ei ce au loc in perioada de imperechere. Imperecherea are loc in apa. Femela naste pe uscat, dar foarte repede mama si puiul se regasesc in apa. De altfel, ea isi alapteaza micutul tot sub apa.


Hipopotamul alte poze si imagini
Poze cu Hipopotamul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact