Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Hiena
Animale Hiena modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Mamifer carnivor asemanator cu cainele, care traieste in Africa si in Asia si se hraneste mai ales cu cadavre. Hiena este probabil animalul cel mai putin placut din savana. Aerul sau prefacut, reputatia de las si obiceiul de a consuma hoituri se afla, in mod evident, la originea lipsei sale de popularitate.

Strigatul sau seamana cu un hohot oribil, aducandu-i si numele de „hiena razatoare"; ea poate sa si latre, sa maraie si chiar sa imite ragetul leului! Mesele sale sunt alcatuite in cea mai mare parte din resturi de animale ucise de lei si gheparzi, resturi pe care si le disputa cu vulturii.

Falcile sale au o putere incredibila si ii permit sa sfarame fara nici un fel de greutate oasele de zebra sau de bivol pentru a le manca maduva. Uneori, vaneaza ea insasi; o face in haite, la caderea noptii si isi urmareste prada pe distante foarte lungi. I se intampla chiar sa atace leii!

La hiene, contrar multor animale, femelele sunt mai mari decat masculii; de altfel, intotdeauna o femela mai batrana conduce grupul.

Hiena alte poze si imagini
Poze Hiena Imagini colorate Hiena

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact