Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Hamsterul
Animale Hamsterul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Hamsterul este un animal nocturn si foarte activ care traieste 2 sau 3 ani. Pentru ca este omnivor, poti sa-l hranesti foarte usor!

In plus, ca sa-ti aduci unul la tine acasa, iti ajunge o cusca in care sa-l adapostesti, un biberon vertical din care sa bea apa, o roata ca sa se joace, rumegus pentru un asternut si putin bumbac sau material textil din care sa-si faca un cuib moale.

Hamsterul este capabil sa se reproduca de la varsta de 2 luni; sezonul de imperechere se intinde din mai pana in septembrie.

Gestatia este foarte scurta: femela hamster isi poarta cei 5-9 pui timp de-l5 sau-l6 zile; ea are nu mai putin de 8-l0 nasteri pe an! in timpul gestatiei si al nasterii mama trebuie izolata, caci la hamster canibalismul este frecvent si masculul are tendinta sa-si rontaie progenitura. In natura, hamsterul este, de altfel, un solitar. Iarna nu trebuie deranjat prea mult, deoarece hiberneaza.


Hamsterul alte poze si imagini
Poze cu Hamsterul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact