Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Gibonul
Animale Gibonul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Aceasta maimuta poate atinge o inaltime de aproape-l m.

Gibonul are bratele foarte lungi, ceea ce-i confera o mare agilitate in arbori; el trece dintr-o ramura in alta leganandu-se, cu multa usurinta. In schimb, atunci cand este pe sol (ceea ce se intampla rar) el merge adesea cu bratele ridicate, utilizan-du-le ca pe niste balan-siere pentru a-si pastra echilibrul.

Se hraneste cu vegetale (fructe, frunze, flori), cu insecte, cu pasari mici si cu ouale lor. La fel ca cimpanzeul, gibonul nu are coada. El traieste in mici grupuri familiale si isi apara teritoriul scotand urlete (cum face cel din fotografia din dreapta) sau incaierandu-se cu intrusii.

Este monogam (ceea ce inseamna ca nu are decat o singura femela) si unicul pui care se naste din unirea cuplului ramane in sanul familiei pana la 5 sau 6 ani.

Gibonul este singura maimuta care nu-si construieste un culcus pentru a dormi. Isi petrece noaptea pe o ramura, ghemuindu-se alaturi de perechea sa.

Gibonul alte poze si imagini
Poze Gibonul Imagini colorate Gibonul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact