Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Gasca de canada
Animale Gasca de canada modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Gasca de Canada este cea mai cunoscuta dintre gastele salbatice. Este, in acelasi timp, gasca cea m mai raspandita in America de Nord. Locuitorii Quebec-ului ii spun „dropie".

Ea este putin mai «5 mica decat gasca domestica, iar capul si gatul ii sunt negre. Gastele canadiene zboara in stol: stolul este condus de o gasca in spatele careia celelalte se aranjeaza in forma unui V.

Sosirea acestor celebre formatiuni in V pe cerul canadian anunta schimbarea anotimpului: este inceputul primaverii! Atunci cand gastele canadiene formeaza un cuplu, este pentru toata viata. In perioada de reproducere, cuplul isi amenajeaza cuibul intr-un tufis in apropierea unui rau sau, mai adesea, pe o insulita in mijlocul unui rau sau al unui lac.

Femela depune aici 5 sau 6 oua care sunt clocite intre 25 si 30 de zile. Bobocii incep sa zboare catre varsta de 2 luni. Mica familie este foarte unita si masculul o apara cu inversunare.

Este, de altfel, un adversar redutabil care poate respinge atacurile unei vulpi: loviturile sale de aripi au o forta surprinzatoare!

Gasca de canada alte poze si imagini
Poze cu Gasca de canada

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact