Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Furnicarul
Animale Furnicarul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Furnicarii sunt animale ciudate, cel mai cunoscut fiind „furnicarul mare".

Este o ruda a lenesului si, ca si acesta, face parte din grupa mamiferelor edentate. Este un veritabil aspirator de furnici si de termite. Se hraneste cu aceste insecte spargand furnicarele si termitierele cu ajutorul labelor lui groase inarmate cu gheare si introducandu-si in ele limba vascoasa, lunga de 40 cm!

El poate inghiti pana la 30.000 de furnici pe zi! Cel mai frapant la acest animal este capul lung, de forma unui fus, care se termina cu o gura foarte mica in care aluneca limba sa lipicioasa.

El este inofensiv, dar, daca este atacat, se apara energic cu ghearele.

De altfel, reuseste cateodata sa-si sufoce adversarul (puma si jaguarul) introducandu-si limba in narile lui! Dupa 6 luni de gestatie, femela aduce pe lume un pui care va ramane 2 ani impreuna cu ea, inainte de a pleca sa traiasca solitar. In timpul acestor doi ani, ea il poarta adesea in spinare.

Furnicarul alte poze si imagini
Poze cu Furnicarul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact