Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Fugaciul
Animale Fugaciul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Fugaciul este o ruda a culicului si a scoicarului. In functie de specie, marimea sa variaza intre cea a unei ciocarlii si cea a unui graur. El apreciaza mult terenurile mlastinoase de la tarmul marii, unde traieste adesea grupat in stoluri mari.

Cu ciocul sau lung si drept, el scormoneste malul in cautarea micilor nevertebrate cu care se hraneste (scoici, viermi).

Unele specii de fugaci sunt monogame (masculii si femelele nu au decat un singur partener), altele sunt poligame (fiecare mascul are mai multe femele), in sfarsit, altele, ca fugaciul de tarm, pe care il vezi in poza , sunt poliandre (adica fiecare femela are mai multi parteneri).

Femela face intre 2 si 5 oua, care trebuie clocite intre-l8 si 32 de zile. Puii parasesc cuibul foarte rapid dupa ce ies din oua.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact