Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Flamingoul roz
Animale Flamingoul roz modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Aceasta pasare eleganta, cu o inaltime de-l,5 m, este un piciorong ale carui picioare lungi sunt terminate cu labe palmate.

Ciocul sau incovoiat este foarte neobisnuit: este prevazut cu lamele fine care ii permit sa filtreze apa in care isi gaseste hrana (alge, mici crustacee, moluste si viermi).

Exact asta face atunci cand il vezi inaintand cu ciocul in apa si capul aplecat. Isi datoreaza culoarea roz colorantilor continuti in micile crevete pe care le mananca in lacurile sarate sau salcii. Cu cat mananca mai multe, cu atat penajul se face mai roz! Dupa o lunga parada amoroasa, masculul si femela se imperecheaza.

Femela nu depune decat un singur ou o data in cuibul sau care se numeste „movila" (care este de fapt o ridicatura de pamant). Acest unic ou este clocit de cei doi parinti timp de 30 de zile.

La iesirea din ou, puiul este gri si are ciocul drept. Pana la varsta de 2 luni, de la care ciocul sau se curbeaza si ii permite sa manance singur, puiul este hranit de mascul si femela care ii regurgiteaza mancarea.

Doar spre varsta de un an penajul incepe sa capete culoarea sa roz.
Flamingoul roz alte poze si imagini
Poze cu Flamingoul roz

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact