Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Dromaderul
Animale Dromaderul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Dromaderii sunt rumegatoare care traiesc in Africa de Nord si Orientul WJ Mijlociu; exista, de asemenea, cateva mii in Australia (dromaderul a fost adus aici de catre om la sfarsitul secolului al-l9-lea).

Dromaderul se aseamana mult cu ruda lui din Asia Centrala, camila. Dar ii poti deosebi usor: dromaderul are o singura cocoasa, pe cand camila are doua.

Aceste cocoase sunt de fapt rezerve de grasime care le permit sa ramana cateva zile fara sa manance sau sa bea.

Dromaderul s-a acomodat foarte bine vietii in desert: picioarele lui sunt adaptate pentru a nu se scufunda in nisip si pentru a-i suporta caldura si se hraneste fara dificultate cu plantele spinoase care cresc aici.

Poate, de asemenea, sa-si inchida narile largi pentru a evita intrarea prafului in timpul furtunilor nisip.

Dromaderul nu exista decat in stare domestica; utilizat ca animal de calarie (pentru a duce oameni) animal de povara (pentru a transporta incarcaturi care ajung la 450 kg).

Dromaderul alte poze si imagini
Poze cu Dromaderul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact