Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Dik dik
Animale Dik dik modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Cu lungimea de 60 cm si ^ inaltimea de 35 cm, dik-dik este una dintre cele mai mici antilope din lume. Numele ii vine de la micile strigate pe care le scoate atunci cand este nelinistita.

Poate scoate si sunete foarte ascutite. Este un animal timid care o ia la fuga prin salturi in zig-zag la cel mai mic zgomot suspect. Doar masculul are coarne. Spre deosebire de multe antilope, dik-dik nu este apreciata de oameni pentru carnea sa si, ca atare, ea nu este tulburata de vanatori.

Pe de alta parte, atunci cand este urmarita de un pradator, talia mica ii permite sa se strecoare prin desisurile spinoase, ceea ce ii descurajeaza frecvent pe urmaritorii sai!

Din aceasta cauza, ea traieste in special in regiunile maracinoase ale savanei. In ciuda acestui avantaj, este totusi foarte prudenta si asteapta caderea noptii pentru a iesi sa-si caute hrana.

Ea paste iarba si frunze de acacia si se hraneste de asemenea cu fructe care ii asigura cea mai mare parte a apei de care are nevoie.

Dik dik alte poze si imagini
Poze cu Dik dik

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact