Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Dihorul
Animale Dihorul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Dihorul are blana cafenie si se adaposteste in arbori scorburosi sau in vizuini parasite de alte animale. Dihorul este mai activ noaptea si mananca tot ce gaseste: insecte, soareci, pasari mici, frunze si radacini.

Este un animal pe care este mai bine sa nu-l deranjezi! ii este caracteristic faptul ca poate proiecta asupra inamicului un jet de lichid urat mirositor produs la baza cozii sale. Dar stiai ca poate sa-si orienteze jetul cu o precizie uluitoare pana la o distanta de 3 m si ca mirosul sau este atat de puternic incat poate fi purtat de vant aproape pana la-l km?

Pentru a-si proiecta lichidul, el se asaza intr-o pozitie de U, astfel incat sa indrepte spre inamic atat capul, cat si coada. Este vorba de o arma redutabila si pradatorii au tendinta de a-l evita.


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact