Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Crotalul
Animale Crotalul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Crotalul este ruda americana a viperei; el poate ajunge pana la o lungime de-l,5 m. Ca toate reptilele, crotalul „naparleste", adica isi schimba cu regularitate pielea care se compune din mii de solzi. „Clopotelul" pe care-l are la extremitatea cozii este format din inele de piele groasa.

La nastere, micul crotal nu are decat 2 inele incastrate; celelalte se adauga unul cate unul la fiecare naparlire a sarpelui si formeaza repede un fel de zurgalau. Atunci cand este nelinistit, crotalul isi ridica si isi agita coada, ceea ce face ca inelele sa vibreze.

Acest zanganit produs de coada sa - care i-a adus numele de „sarpe-cu-clopotei" - se aude de departe si previne intrusul ca ar face mai bine sa se intoarca din drum... daca nu vrea sa se trezeasca in calea dintilor lui veninosi!

Cand se aude acest zgomot, crotalul poate fi la 20 sau chiar la 30 m! Crotalul este mai ales nocturn: ziua sta la umbra, iar la lasarea noptii iese sa vaneze. El nu aude, dar isi poate repera prazile (rozatoare, pasari, broaste) dupa caldura pe care acestea o degaja.

Veninul sau este foarte periculos si omoara rapid prada (poate fi, de altfel, mortal si pentru om!).


Crotalul alte poze si imagini
Poze cu Crotalul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact