Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Crocodilul
Animale Crocodilul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Crocodilul este cel mai greu dintre reptilele actuale; poate ajunge la 2.000 kg! Este ruda aligatorului, totusi pot fi diferentiati cu usurinta: crocodilul are botul mai alungit si 2 dinti mari din fata maxilarului raman vizibili cand botul este inchis.

Pe de alta parte, el traieste in alte regiuni: Asia, Africa si Australia.

Marimea sa este cuprinsa intre-l,5 m (pentru crocodilul pitic) si-l0 m (pentru crocodilul marin). Este un pradator puternic; se repede fara ezitare la zebrele sau antilopele care vin sa se adape.

Se hraneste de asemenea cu pesti si pasari. ii place sa stea intins la soare si sa se lase ingrijit de niste pasari mici care il curata de lipitorile de pe piele; aceste pasarele ii curata chiar si gingiile! in fiecare an, femela depune cam treizeci de oua intr-o groapa pe o plaja si le acopera cu nisip.

Ea ramane in apropierea cuibului pentru a-l supraveghea. Cand sunt gata sa iasa din oua, puii scot niste tipete. Mama sapa atunci pamantul pentru a-i ajuta sa iasa din cuib.

Din acel moment fiecare dintre ei va trai, aproape cu siguranta, cel putin 70 de ani.

Crocodilul alte poze si imagini
Poze cu Crocodilul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact