Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Crabul
Animale Crabul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Marimea si forma crabilor difera mult de la o specie la alta, dar toti sunt protejati de o carapace groasa si toti au cate-l0 picioare, dintre care prima pereche s-a transformat in clesti.

Acestia sunt cateodata enormi, ca la marele crab-cu-buzunare. La alte specii, cum este crabul inotator, ultima pereche de picioare este in forma de paleta, permitandu-i sa inoate.

Crabul se deplaseaza mergand lateral. isi poarta ouale atasate ciorchine sub abdomen.

Ele raman aici pana la ecloziune. Embrionii care ies din oua se transforma treptat in larve inotatoare si apoi in mici crabi.

O data ce a atins forma definitiva, crabul este obligat sa-si schimbe cu regularitate carapacea (aceasta este naparlirea). In aceasta perioada el este foarte fragil si expus pradatorilor sai; pentru a scapa de acestia el trebuie sa se ascunda pana cand i se va forma noua carapace.

Crabul se hraneste cu tot ce gaseste (scoici, pesti morti, icre, viermi).

Crabul alte poze si imagini
Poze Crabul Imagini colorate Crabul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact