Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Cocorul
Animale Cocorul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Cocorul este o pasare eleganta, cu un gat lung, un cioc scurt si un mers foarte gratios.

Sunetele scoase de cocor seamana cu niste strigate, cu sunetele unei trompete sau cu un clampanit. El este usor de recunoscut in zbor dupa gatul sau lung si dupa picioarele lungi, pe care le tine in prelungirea corpului.

Cand ajunge la varsta reproducerii, cocorul alege o partenera si formeaza un cuplu care ramane unit pe viata. Cuplul cuibareste in mlastini sau pe pajistile umede.

Cuibul este construit direct pe pamant, iar femela depune in general 2 oua. Apoi masculul si femela isi impart clocitul care dureaza-l luna.

La scurt timp dupa ce ies din oua, puii de cocor sunt capabili sa-si urmeze parintii; catre varsta de 2 luni pot zbura. Cocorul reprezentat in fotografii este numit „cocor incoronat".

Ghicesti de ce? Pentru ca are intr-adevar pe cap o „coroana" facuta din pene fine aurii. Ca toti cocorii, el mananca multe vegetale, dar si insecte, moluste si mici vertebrate precum broastele.
Cocorul alte poze si imagini
Poze cu Cocorul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact